dijous, 6 de desembre del 2012

Pastissets de moniato

Pendent de publicar la foto

Els pastissets de moniato i els rotllos d'aiguardent també son molt típics del Nadal Alcoià. Son dos productes que es poden fer alhora per qué son de la mateixa mida. Quan et quedes sense pasta de moniato..... fas els rotllos!!!!!!!
Ingredients:
  • 250gr de sucre
  • 250dl  d'aiguardent (o anís)
  • 1/2 l d'oli d'oliva
  • Un pot de moniato (de venda en Mercadona)
  • Farina (la que admeta) ( odie eixa expresió, però no sé exactament molta farina. Ha de quedar una pasta fina i fàcil de pastar. Potser entre 700 o 800gr)
  • Un ou batut i sucre per untar-los
Com fer-ho:
-Calfes un poc l'oli amb un caço. Per saber la temperatura, poses 2 escorcetes de llima i quan començen a estar dauradetes, ja està prou calent. El retires del foc i reserves.
-En una safeta aboques la farina ( no tota, ja aniràs afegint més si cal ), i fas una mena de barrera enmig. A una banda posses l'aiguardent i el sucre i a l'altra banda afiges l'oli tibiet poc a poc barrejant-ho amb una vareta de fusta al començ i acabes pastat-ho a ma.
-Quan ja tinges la pasta, fas boletes, les aplanes finetes ( damunt d'una borseta de plàstic, per facilitar-te la feina) i amb un recipient redó de la mida que tu vulges ho retalle si poses una culleradeta de moniato enmig. Amb l'ajuda del plastiquet ho tanques i li dones forma de cocotet. El coloques en la llauna del forn i així amb la resta. Quan et quedis sense moniato, fas els rotllos.
-Ara que ja tens la llauna plena de pastissets, els pintes amb l'ou batut i poses un poc de sucre per damunt
-Ho claves al forn preescalfat a 180ºC uns 30 minuts o fins que estigen dauradets per que al ser una pasta fineta no cal molt de temps al  forn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada