dilluns, 28 de gener del 2013

Galets gratinats


Se'n recordeu dels "Galets de Nadal"? Probablement si es vau fer, vos en sobraríen, com a mi. Hem d'esperar a Nadal per tornar-los a fer? Es clar que no!!!! He trobat una recepta ( ara no recorde ben be de qui era, però el cas és anar difundint receptes sencilles i al mateix temps elegants) per aprofitar eixos galets que van sobrar del Nadal. Evidentment podeu comprar-los i fer la recepta al llarg del any.
Ingredients:
  • Galets
  • Carn picada
  • Tomaca fregida
  • Orenga
  • Formatge per a gratinar
Com fer-ho:
-Agafem els galets en sec i els omplim amb la carn picada crua. Jo l'he posada tal qual, però si vos agrada més com si fora pilota li heu de posar els condiments adequats (ou, espècies,pa arremullat.........)
-Una vegada plens, els segellem amb farina (pasar-los per farina per l'obertura que els hem omplert) sols un poquet, no arrebossats. 
-Ara és el moment de bullir-los amb aigua o amb caldo de pollastre o verdures, durant 15 minuts o el temps que indique el fabricant.
-Quan estiguen al punt o "al dente" els colem i els reservem.
-Preparem la salsa de tomaca al nostre gust i posem un poc al fons de la safata del forn, posem els galets i la resta de la tomaca.
-Repartim la orenga per damunt generosament i seguidament el formatge que més vos agrade 
-Ho claveu al forn a 180ºC el temps per a que es gratine el formatge i ja està.

Ja em direu com està i si heu tingut èxit amb la recepta.És una manera de mimar als vostres i de segur que vos heu agrairan molt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada