divendres, 18 d’octubre del 2013

Arrós caldós amb perdíu i esclatassangs

                                                         Per açí ( a l'Alcoià i el Comtat ) solem fer l'arròs caldós amb conill i pilotetes ( mandonguilles de carn ), però aquesta vegada l'he canviat una mica aprofitant " el que dona el temps ". Sé que és politicament incorrecte utilitzar productes de caça però........amb la que està caient-nos per tots els costats. crec que la caça és. el que menys mal ens fa.......sobre tot si el producte final és com aquest.I els esclatassangs.......( que per esta zona son més bé rogencs, de ahí el nom) no es pot dir res, d'aquest fong, és insuperable. Recorde perfectament a la meua iaia, sopant un esclatassang torrat amb un rall d'oli i sal i una llesca de pa.......no cal res més.






Ingredients:
  • Una perdiu
  • Esclatassangs (5 o 6 grandets)
  • 2 pilotetes de carn per persona
  • Bajoquetes verdes
  • Un grapaet de fessols
  • Un pessiguet de bajoca picà (pimentò en pols)
  • Oli d'oliva
  • Aigua 700ml
  • Arrós  (225gr per a cuatre persones)
Com fer-ho:
-Posar l'oli en una cassola i sofregir la perdíu, els esclatassangs i les bajoquetes 
-Posem els fessols i li donem unes voltetetes.
-Afegim la bajoca picada i quasi seguidament  l'aigua
-Ho deixem bullir 45 minuts i aleshores afegirem l'arrós i les pilotetes.
-Als 20 minuts ja tindrem l'arrós al punt. El gra ha d'estar més bé tesset o "al dente" i ha de quedar prou caldo.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada